1. Hotelschool
  2. Toekomstperspectief

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Waarom hogere hotelschool kiezen

Wanneer je voor de hogere hotelschool kiest, dan kies je voor een branche met goede toekomstmogelijkheden.

Hotelbranche heeft veel potentie

De gastvrijheidsbranche is in Nederland erg belangrijk. Hospitality en toerisme zorgen jaarlijkse voor zo’n 87,5 miljard aan uitgaven in ons land. En maar liefst 20 miljoen buitenlandse toeristen bezochten afgelopen jaar ons land en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog verder zal stijgen. Nederland staat hoog in de Europese top als het gaat om congressen. Door de opkomst van websites als Booking.com is er een sterke behoefte aan professionals met kennis van e-commerce. Een branche met potentie dus! 

Breed inzetbaar

Met een diploma van de hogere hotelschool ben je breed inzetbaar. Met een hotelschooldiploma kun je aan de slag bij nationale en internationale horecabedrijven, hotels, congres- en evenementorganisaties en bij multinationals. Bekijk de veelzijdige beroepen die je na de opleiding kunt uitoefenen.

Bekijk jouw toekomstperspectief

Hoogwaardig diploma

En als je aan een hotelschool wil studeren, dan wil natuurlijk aan de beste hotelschool studeren. Tio’s hotelschool is al meerdere jaren op rij uitgeroepen tot Beste hotelschool van Nederland door de Keuzegids Hbo. Zo ben je verzekerd van een hoogwaardig diploma.
De resultaten uit de Nationale Studente Enquête (NSE) zijn input voor de Keuzegids Hbo. Studenten roemen Tio om haar kleinschalige onderwijs. In een klas zitten maximaal 16 studenten, hiermee kan Tio jou veel persoonlijk aandacht en begeleiding bieden.  

Leren door doen

Ook tijdens je studie doe je al veel praktijkervaring op. Zo breng je bezoeken aan festivals en events en run je een week lang samen met studenten een eigen hotel tijdens de hotel- en eventweek.

Waar kan je studeren?

Tio heeft maar liefst zes vestigingen waar je de hotelschoolopleiding kunt volgen: