1. Hotelschool
  2. Versneld studeren

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hogere hotelschool versneld studeren

Wil jij de opleiding Hogere hotelschool volgen? De hbo-opleiding Hogere hotelschool is in het Nederlands en ook volledig in het Engels te volgen. Je hoeft niet intern, je mag gewoon zelf weten waar je gaat wonen. Studeer de opleiding Hogere hotelschool bij Hogeschool Tio. Deze hbo-opleiding leidt je in slechts 3 jaar op tot volwaardig hotelmanager. 

Hogere hotelschool in slechts 3 jaar!

De Hogere hotelschool (hbo) leidt in slechts drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs. Met het hotelschooldiploma van Tio mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts voeren. De Keuzegids Hbo heeft Tio voor het achtste jaar op rij uitgeroepen tot beste Hotelschool van Nederland.

Hogere hotelschool versneld studeren

Met middelbare hotelschooldiploma instromen in tweede jaar

Doe je op dit moment de middelbare hotelschool opleiding (niveau 4) of de hotelmanagementopleiding, dan kun je instromen in het tweede jaar van de hogere hotelschool opleiding. Zo kun je in 2 of 3 jaar je hbo-diploma hogere hotelschool behalen!

Middelbare hotelschool in slechts 1 jaar

Met havo of mbo3 kun je in slechts 1 jaar de middelbare hotelschool bij Hogeschool Tio afronden. Dit is een mbo-opleiding hotelmanagement op niveau 4, waar je wordt opgeleid tot bijv. hotelmanager, food and beverage manager of rooms division manager.
En wil je na deze mbo-opleiding nog doorstuderen? Dan kan je in het tweede jaar van de hogere hotelschoolopleiding instromen. Lekker snel studeren dus.  

Middelbare hotelschool in 1 jaar

Specialisatie eventmanagement

Eventmanagement en hotelmanagement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De hotelschoolopleiding van Tio combineert hotelmanagement daarom met eventmanagement. Een gouden duo.

In hotels heb je altijd een afdeling banqueting. Dit is de afdeling die zich bezig houdt met evenementen in het hotel. Je wordt dus ook opgeleid om succesvol evenementen in het hotel te organiseren. Maar dat is nog niet alles, ook grote publieke en zakelijke evenementen behoren tot de mogelijkheden. Zo werkt studente Maureen bijvoorbeeld bij Tomorrowland, zij is daar verantwoordelijk voor de planning, het decor en het festivalterrein. Met haar kennis van eventmanagement die ze heeft opgedaan bij haar Tio Hotelschoolopleiding, is zij daar helemaal op haar plek.

Hogere hotelschool Engels

Op alle vestigingen wordt de hbo opleiding Hotel- en Eventmanagement in het Nederlands aangeboden. Op meerdere vestigingen kan je ook kiezen voor de volledig Engelstalige variant (Hotel and Event Management).

Hogere hotelschool in English

Hotelschool verspreid over Nederland

Tio heeft maar liefst zes vestigingen waar je de hotelschoolopleiding kunt volgen:

Hotelschoolstage

  • Stage bij exclusief hotel in Oxford
    Stage bij exclusief hotel in Oxford
  • Dit is Hotel- en Eventmanagement
    Dit is Hotel- en Eventmanagement
  • Hotel, Event and Business students on a study trip to Prague
    Hotel, Event and Business students on a study trip to Prague