1. Home
  2. Hotelschool
  3. Versneld studeren

Hotelschool hbo

AlgemeenCroho nr: 34118

Hogere hotelschool versneld studeren

Wil jij de opleiding Hogere hotelschool volgen? De hbo-opleiding Hogere hotelschool is in het Nederlands en ook volledig in het Engels te volgen. Je hoeft niet intern, je mag gewoon zelf weten waar je gaat wonen. Studeer de opleiding Hogere hotelschool bij Hogeschool Tio. Deze hbo-opleiding leidt je in slechts 3 jaar op tot volwaardig hotelmanager. 

Hogere hotelschool in slechts 3 jaar!

De Hogere hotelschool (hbo) leidt in slechts drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs. Met het hotelschooldiploma van Tio mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration voeren. De Keuzegids Hbo heeft Tio voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste Hotelschool van Nederland.

Met middelbare hotelschooldiploma instromen in tweede jaar

Doe je op dit moment de middelbare hotelschool opleiding (niveau 4) of de hotelmanagement opleiding of heb je een diploma van de middelbare hotelschool, dan kun je instromen in het tweede jaar van de hogere hotelschool opleiding. Zo kun je in 2 of 3 jaar je hbo-diploma hogere hotelschool behalen!

Middelbare hotelschool in slechts 1 jaar

Met havo of mbo3 kun je in slechts 1 jaar de middelbare hotelschool bij Hogeschool Tio afronden. Dit is een mbo-opleiding hotelmanagement op niveau 4, waar je wordt opgeleid tot bijv. hotelmanager, food and beverage manager of rooms division manager.
En wil je na deze mbo-opleiding nog doorstuderen? Dan kan je in het tweede jaar van de hogere hotelschoolopleiding instromen. Lekker snel studeren dus.  

Specialisatie eventmanagement

Eventmanagement en hotelmanagement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De hotelschoolopleiding van Tio combineert hotelmanagement daarom met eventmanagement. Een gouden duo.

In hotels heb je altijd een afdeling banqueting. Dit is de afdeling die zich bezig houdt met evenementen in het hotel. Je wordt dus ook opgeleid om succesvol evenementen in het hotel te organiseren. Maar dat is nog niet alles, ook grote publieke en zakelijke evenementen behoren tot de mogelijkheden. Zo werkt studente Maureen bijvoorbeeld bij Tomorrowland, zij is daar verantwoordelijk voor de planning, het decor en het festivalterrein. Met haar kennis van eventmanagement die zij heeft opgedaan bij haar Tio Hotelschoolopleiding, is zij daar helemaal op haar plek.

Hogere hotelschool Engels

Op alle vestigingen wordt de hbo opleiding Hotel- en Eventmanagement in het Nederlands aangeboden. Op de vestiging in Amsterdam en in Utrecht kan ook gekozen worden voor de volledig Engelstalige variant (Hotel and Event Management).

Hotelschool verspreid over Nederland

Tio heeft maar liefst vijf vestigingen waar je de hotelschoolopleiding kunt volgen:

Hotelschoolstage

Stage bij exclusief hotel in Oxford
Stage bij exclusief hotel in Oxford
Dit is Hotel- en Eventmanagement
Hotel, Event and Business students on a study trip to Prague
Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 59 beoordelingen.