1. Hotelschool
  2. Hotelschool Hengelo

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hotelschool Hengelo

Een opleiding aan hotelschool Hengelo van Hogeschool Tio bereidt je voor op een bruisende carrière in de hotellerie en hospitality. Met een Tio-diploma kun je bij veel werkgevers terechtkomen: van tophotels tot sterrenrestaurants. Maar als Tio-gediplomeerde ben je breed inzetbaar. Je kunt dus ook aan de slag bij festivals, sportevenementen en concerten.
Bij Tio in Hengelo kun je de Hotelschool zowel op mbo- als op hbo-niveau volgen. Op mbo-niveau heet deze opleiding Hotelmanagement en op hbo-niveau is dit Hotel- en Eventmanagement.

Kleinschalig en persoonlijk

Tio, en zeker in Hengelo is dit het geval, staat bekend om haar persoonlijke en kleinschalige karakter. De persoonlijke aandacht die Tio bijvoorbeeld door de kleinschaligheid van de vestiging in Hengelo kan aanbieden zorgt voor kwalitatief hoogstaand onderwijs. En hoewel je bij de stad Hengelo niet meteen denkt aan een studentenstad, kent studeren in Hengelo veel voordelen. Zo is de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer, is huisvesting betaalbaar en kent de stad veel horecagelegenheden en sportvoorzieningen.

Middelbare hotelschool Hengelo

Op de middelbare hotelschool in Hengelo leer je door te doen. Praktijkgerelateerde projecten en (internationale) stages zorgen ervoor dat je klaar bent om na ontvangst van je mbo4-diploma direct aan de slag te gaan. Door de intensieve begeleiding die Tio je op de hotelschool in Hengelo biedt, is het mogelijk om je de Middelbare hotelschool in slechts 2 jaar af te ronden. Gemotiveerde studenten met een mbo- of havo-diploma op zak kunnen in Hengelo via een speciaal programma de middelbare hotelschool al binnen één jaar afronden. 

Hogere hotelschool Hengelo

De hogere hotelschool van Tio biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Net als bij alle andere Tio-opleidingen staat kwaliteit voorop. Het hoogwaardige studiepakket en de gemotiveerde docenten met ervaring uit de praktijk zorgen ervoor dat studenten die de hogere hotelschool aan Tio hebben afgerond een waardevol diploma in handen hebben. De kwaliteit van Tio is ook door de Keuzegids Hoger Onderwijs opgevallen. Zij hebben de opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio uitgeroepen tot de beste hotelopleiding van Nederland. 

Gevestigd in Twente

De vestigingen van Tio zijn kleinschalig en sfeervol opgezet. Op deze manier voelt studeren bij Tio veilig en vertrouwd. Doordat bij Tio de studiegroepen klein zijn, kennen de docenten je bij je naam en is de staf makkelijk te benaderen. De hotelschool van Tio Hengelo is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand op 10 minuten loopafstand van het station. De vestiging van de hotelschool in Hengelo kent onder andere de volgende unieke kenmerken:

Bekijk de vestiging van Tio in Hengelo om meer te weten te komen over het unieke onderwijs dat ook aan de hotelschool Hengelo wordt gegeven. 

Bezoek hotelschool Tio Hengelo

Hotelschool Hengelo

  • Welkom bij Tio Hengelo
    Welkom bij Tio Hengelo
  • Dit is Hotel- en Eventmanagement
    Dit is Hotel- en Eventmanagement