1. Hotelschool
  2. Hotelschool Groningen

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hotelschool Groningen

De nummer 1 studentenstad in Nederland is Groningen. En heel toevallig vind je in deze nummer 1 studenten stad ook de nummer 1 hotelschool! De hotelschoolopleiding van Hogeschool Tio is al voor de 8e keer uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland. Twijfel dus niet langer en maak kennis met ons en onze hotelschool.

Bruisende hotelbranche

Een opleiding aan hotelschool Groningen van Hogeschool Tio bereidt je voor op een bruisende carrière in de hotellerie en hospitality. Met een Tio-diploma kun je bij veel werkgevers terechtkomen: van tophotels tot sterrenrestaurants. Maar als Tio-gediplomeerde ben je breed inzetbaar. Je kunt dus ook aan de slag bij festivals, sportevenementen en concerten. Bij Tio in Groningen kun je de Hotelschool zowel op mbo- als op hbo-niveau volgen. Op mbo-niveau heet deze opleiding Hotelmanagement en op hbo-niveau is dit Hotel- en Eventmanagement.

Hotelopleiding in Groningen

In het hoge noorden vind je de nummer eén studentenstad van Nederland. Het is zonder enige twijfel fijn studeren in Groningen. Je vindt hier een oergezellig studentenleven en door de komst van Tio ook toponderwijs! De stad Groningen had voor de komst van Hogeschool Tio al een aantal jaar geen toerisme- en hotelopleidingen. Sinds de komst van Tio zijn deze opleidingen dus weer in de stad te vinden.

Hotelschool op toplocatie

De vestiging bevindt zich in de binnenstad van Groningen, aan de Phebensstraat, op slechts acht minuten van het centraal station. De locatie is flink verbouwd, het hele pand is van binnen en ook deels van buiten gestript en voldoet nu volledig aan onze wensen. De ruime opzet en sfeervolle lokalen passen goed bij ons karakter als hotelschool.

Uitstekend onderwijs

Al ruim vijftig jaar zorgt Hogeschool Tio ervoor dat studenten onderwijs krijgen dat aansluit bij de laatste ontwikkelingen in de vakgebieden, met een sterke focus op de praktijk. Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut. 
Kom kennismaken met Tio en haar opleidingen, tijdens een van de open dagen!